Αντιπροσωπεία του ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

08 Ιουλ 2012 @ 10:11  | Έγραψε η Συντακτική ομάδα
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)

08 Ιουλ 2012 @ 10:11


Κατηγορία Τοπικές ειδήσεις
Συντακτική ομάδα
χορηγός κατηγορίας

Google bookmarkTwitterFacebook


Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΣΟΠ με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή κ. Γρηγόρη Αργυρίου με τον Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Κανελλόπουλο. 

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία του ΑΣΟΠ απαρτιζόμενη από τους Αργυρίου, Αθανασιάδη, Γκόντια, Δερέ  είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.κ. Σαρρή και Χατζηαντωνίου για θέματα που σχετίζονται με την ενεργητική προστασία της ροδιάς. 
Ο κ. Αργυρίου ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την πορεία της καλλιέργειας της ροδιάς στην Ελλάδα, την επεξεργασία-τυποποίηση των προϊόντων ροδιάς στο εργοστάσιο του ΑΣΟΠ στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας,  καθώς και για την εξαγωγική δυναμική των  προϊόντων ροδιάς.

Ο γενικός διευθυντής του ΑΣΟΠ ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Παραγωγών, ως συνεταιριστικής επιχείρησης, που λειτουργεί στο πλαίσιο συμβολαιακής γεωργίας με την συνέργεια 900 μελών-παραγωγών ροδιάς, που καλλιεργούν 10.000 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα και ανέδειξαν τον ΑΣΟΠ ως την μεγαλύτερη καλλιεργητική προσπάθεια στην Ελλάδα και τη λεκάνη της Μεσογείου. 
Η διασφάλιση υψηλού εισοδήματος στους καλλιεργητές, η μεταποίηση και παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και μεγάλης προστιθέμενης αξίας και η εξωστρεφής εμπορική πολιτική αποτελούν το τρίπτυχο της στρατηγικής του ΑΣΟΠ.

Τόσο ο υπουργός κ. Τσαυτάρης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χαρακόπουλος, αλλά και ο γενικός γραμματέας κ. Κανελλόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοποριακή ανάπτυξη της καλλιέργειας της ροδιάς στην Ελλάδα και υπογράμμισαν την πολιτική βούληση του υπουργείου να στηριχτεί η εξωστρέφεια του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, ως βασικού πυλώνα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ο υπουργός κ. Τσαυτάρης ζήτησε την συνεργασία των φορέων της αγροτικής παραγωγής με στόχο τη διαμόρφωση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας και ανανέωσε το ραντεβού σε σύντομο διάστημα που θα ξεκινήσει η διαβούλευση του υπουργείου με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

ΑΣΟΠ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ. WWW.E-RODI.GR E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

THΛ.2521300928 ΦΑΞ: 2521068266 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 66300 ΔΟΞΑΤΟ
Gallery εικόνων


Διαβάστε ακόμη

Επιπλέον πληροφορίες


  • Πηγή είδησης:
Συντακτική ομάδα

Συντακτική ομάδα

Η συντακτική ομάδα του DRAMAnia.gr

Ιστοσελίδα: www.dramania.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Τα σχόλια που δημοσιεύονται, εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το DRAMAnia.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Σχόλια επισκεπτών με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξουαλικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση κωδικού ασφαλείας

Πολυμέσα τελευταία ανάρτηση στα πολυμέσα

Τελευταίο σχόλιο στις ειδήσεις

Συνδεθείτε με το DRAMAnia.gr

Το DRAMAnia στο Facebook Το DRAMAnia στο Twitter
Το DRAMAnia στο GooglePlus Το DRAMAnia στο YouTube